Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 32 min
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 10 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem

Kapří polévka s hříbky

Marek Kožušník 0 hodnocení
kapří polévka Recepty

Nejlepší rybí polévky vařili baštýřky a sádecké v jižních Čechách, ryb a hub měli vždy dostatek

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 1,5 l rybího vývaru
  • 250 g masa z kapra bez kostí
  • 150 g nakrájených hříbků na plátky
  • mrkev
  • kousek celeru
  • 2 jarní cibulky s natí
  • 2 dl smetany
  • lžíci mouky
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • špetku muškátové květu

Příprava:

Rybí maso opečeme na másle a odložíme stranou. V hrnci na másle orestujeme nakrájenou cibule i s natí, kostičky celeru a mrkve. Zeleninu zalijeme rybím vývarem a vaříme doměkka.

Smetanu rozmícháme s moukou, vlijeme do polévky a necháme 5 minut povařit. Na másle opečeme plátky hub a společně s opečeným kapřím masem vložíme do polévky. Na závěr polévku dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového květu.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled