Nejlepší rybí polévky vařili baštýřky a sádecké v jižních Čechách, ryb a hub měli vždy dostatek
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 1,5 l rybího vývaru
- 250 g masa z kapra bez kostí
- 150 g nakrájených hříbků na plátky
- mrkev
- kousek celeru
- 2 jarní cibulky s natí
- 2 dl smetany
- lžíci mouky
- máslo
- pepř
- sůl
- špetku muškátové květu
Příprava:
Rybí maso opečeme na másle a odložíme stranou. V hrnci na másle orestujeme nakrájenou cibule i s natí, kostičky celeru a mrkve. Zeleninu zalijeme rybím vývarem a vaříme doměkka.
Smetanu rozmícháme s moukou, vlijeme do polévky a necháme 5 minut povařit. Na másle opečeme plátky hub a společně s opečeným kapřím masem vložíme do polévky. Na závěr polévku dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového květu.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen