Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
včera
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 5 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 5 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 5 dny

Kapří polévka s houbami

strunc 0 hodnocení
Recepty

Text: Jiří Mika, foto: Ondřej Cupal a pixabay.com

Potřebujeme:

  • 250 g kapřího masa
  • 120 g másla
  • Jednu cibuli
  • 200 g čerstvých hub (lepší jsou světlé druhy)
  • Sůl
  • Mletý pepř
  • Kmín
  • Zelenou petrželku
  • 40 g hladké mouky
  • Přes litr vody
  • 2 dl sladké smetany
  • 2 dl bílého vína
  • Pažitku

Příprava:

Rybí maso osolíme a opečeme ho na másle. Pak ho vykostíme a rozkrájíme na kousky. Na zbylém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a jemně rozsekanou petrželku.

Přidáme očištěné, na plátky pokrájené houby, osolíme, opepříme, okmínujeme a vše asi 5 minut podusíme. Podušené houby zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, podlijeme vodou nebo vývarem z ryb a sladkou smetanou, dobře rozšleháme a zhruba 10 minut povaříme.

Nakonec do polévky přidáme opečené nakrájené kapří maso, 2 dl bílého vína a podle chuti přikořeníme. Polévku necháme přejít varem a podáváme. Jednotlivé porce zdobíme jemně rozsekanou pažitkou nebo petrželkou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled