Fotografie
switchnsingle@outlook.com založil otázku CBD Gummies Tra...
před 20 hod
Fotografie
jelinkarzo@dinkhabar.com založil otázku GlucoFreedom Dr...
před 21 hod
Fotografie
jelinkarzo@dinkhabar.com okomentoval Gluco Freedom B...
před 21 hod
Fotografie
jelinkarzo@dinkhabar.com založil otázku Gluco Freedom B...
před 21 hod
Fotografie
PaulineSRichards@outlook.com založil otázku Tranquil Vibe C...
před 21 hod

Kapr v leču

Marek iRybářství 1 hodnocení
lečo Recepty

Pikantní úprava kapra z maďarské kuchyně. Podobně lze upravit i jiné druhy sladkovodních nebo mořských ryb.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 800 g kapra (4 porce)
  • 50 g slaniny
  • 6 oloupaných větších rajčat
  • 3 papriky (červená, zelená, žlutá)
  • cibuli
  • sladkou papriku
  • pepř
  • sůl
  • drcený kmín
  • sůl
  • hladkou mouku
  • olej

Příprava:

Porce kapra posypeme červenou paprikou, pepřem, drceným kmínem, osolíme, poprášíme hladkou moukou a na oleji opečeme zprudka z obou stran. Rybu pak odložíme stranou.

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme slaninu a necháme zesklovatět. Přihodíme nakrájená rajčata, papriky a dusíme do měkka. Potom ochutíme solí a pepřem. Tím nám vznikne základ na lečo.

lečo
foto: Dalibor Marounek

Polovinu rozprostřeme na dno zapékací misky, na lečo položíme opečenou rybu, posypeme druhou polovinou leča, na 15 minut necháme v troubě zapéct. Rybu v leču podáváme s chlebem nebo vařenými brambory.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Mňam

    Děkuju za recept

    Jan Bog 1. prosince 2024

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled