Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 6 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Jak jsme si uži...
předevčírem

Kapr v leču

Marek iRybářství 0 hodnocení
lečo Recepty

Pikantní úprava kapra z maďarské kuchyně. Podobně lze upravit i jiné druhy sladkovodních nebo mořských ryb.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 800 g kapra (4 porce)
  • 50 g slaniny
  • 6 oloupaných větších rajčat
  • 3 papriky (červená, zelená, žlutá)
  • cibuli
  • sladkou papriku
  • pepř
  • sůl
  • drcený kmín
  • sůl
  • hladkou mouku
  • olej

Příprava:

Porce kapra posypeme červenou paprikou, pepřem, drceným kmínem, osolíme, poprášíme hladkou moukou a na oleji opečeme zprudka z obou stran. Rybu pak odložíme stranou.

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme slaninu a necháme zesklovatět. Přihodíme nakrájená rajčata, papriky a dusíme do měkka. Potom ochutíme solí a pepřem. Tím nám vznikne základ na lečo.

lečo
foto: Dalibor Marounek

Polovinu rozprostřeme na dno zapékací misky, na lečo položíme opečenou rybu, posypeme druhou polovinou leča, na 15 minut necháme v troubě zapéct. Rybu v leču podáváme s chlebem nebo vařenými brambory.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled