Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 3 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 12 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem

Kapr v kysaném zelí

strunc 0 hodnocení
Recepty

Kapr trochu jinak. Tento recept zvládne i začínající kuchař. Zelí z ryby vytáhne nepříjemné pachy, takto upraveného kapra jedí často i lidé, kteří tvrdí, že ryby nejedí.

Potřebujeme:

  • Čtyři podkovy kapra
  • 200 g kysaného zelí
  • 2 dl sladké smetany
  • cibuli
  • hladkou mouku
  • mletou červenou papriku
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • cukr
  • olej

Příprava:

Porce ryby osolíme, ze všech stran obalíme v hladké mouce, promíchané s červenou paprikou.

Podkovy poté opečeme z obou stran do zlatova a odložíme stranou. Ve šťávě po pečení zpěníme cibuli, přidáme kysané zelí, ochutíme cukrem, kmínem a vše dusíme do měkka.

Opečeného kapra narovnáme do zapékací misky, poklademe dušeným zelím, přelijeme smetanou a necháme asi deset minut zapéct. Podáváme s bramborovou kaší, nebo vařenými brambory.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled