Kapr trochu jinak. Tento recept zvládne i začínající kuchař. Zelí z ryby vytáhne nepříjemné pachy, takto upraveného kapra jedí často i lidé, kteří tvrdí, že ryby nejedí.
Potřebujeme:
- Čtyři podkovy kapra
- 200 g kysaného zelí
- 2 dl sladké smetany
- cibuli
- hladkou mouku
- mletou červenou papriku
- kmín
- pepř
- sůl
- cukr
- olej
Příprava:
Porce ryby osolíme, ze všech stran obalíme v hladké mouce, promíchané s červenou paprikou.
Podkovy poté opečeme z obou stran do zlatova a odložíme stranou. Ve šťávě po pečení zpěníme cibuli, přidáme kysané zelí, ochutíme cukrem, kmínem a vše dusíme do měkka.
Opečeného kapra narovnáme do zapékací misky, poklademe dušeným zelím, přelijeme smetanou a necháme asi deset minut zapéct. Podáváme s bramborovou kaší, nebo vařenými brambory.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen