Velice chutný a přitom jednoduchý recept, který zvládne opravdu každý.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- asi 1000 g masa z kapra
- citronovou šťávu
- zhruba 2 lžíce sušené nastrouhané citronové kůry (běžně se prodává jako koření)
- lžíci dobromysli (oregano)
- strouhanku
- 2 vejce
- mléko
- sůl
- kmín
- olivový olej na smažení
Příprava:
Porce masa osolíme, pokapeme citronem a necháme je odležet. Strouhanku promícháme s citronovou kůrou a dobromyslí, vejce rozšleháme s trochou mléka. Porce kapra namočíme ve vejcích a pak je obalíme v okořeněné strouhance. Postup zopakujeme dvakrát (dvojobal).
Kapra pak smažíme do zlatova na rozpáleném oleji z obou stran. Podáváme s vařenými brambory a jídlo na talíři ozdobíme kolečkem citronu, proužkem papriky a petrželkou.
Kapr
Kapra znám akorát v trojobalu a let tohle slyším poprvé v citronovem těstíčku musí to být dobrý jak každá dobře udělaná ryba