Štědrovečerní večeři tradičně zdobí kapr. Připravit ho můžeme zkusit i trochu netradičně s pažitkovou omáčkou.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 4 porce kapra (150–200 g)
- hladkou mouku
- pepř
- drcený kmín
- sůl
- olej
Na omáčku:
- 2 lžíce pažitky
- 2 uvařená vejce
- 150 g majonézy
- jednu lžičku francouzské hořčice
- citronovou šťávu
- pepř
- sůl
Příprava:
Porce kapra osolíme, posypeme drceným kmínem, obalíme v hladké mouce a na oleji opečeme dozlatova z obou stran. Porce kapra poté odložíme na teplé místo.
Majonézu rozmícháme s nastrouhanými vejci, lžičkou hořčice a vmícháme nasekanou pažitku. Ochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí.
Porce kapra přelijeme pažitkovou omáčkou. Podáváme s vařenými brambory a rajčatovým salátem.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen