Přinesli jste domů kapra, ale nemáte moc času na jeho přípravu a v kuchyni jste nezkušení? Pak je tohle recept přesně pro vás!

Text: Jiří Marek st., foto: autor

Potřebujeme:

  • Kapra
  • Sůl
  • Olej
  • Kmín
  • Cibule
  • Grilovací koření
  • Petrželová nať
  • Majoránka

1) Rybu nařežeme na podkovy o šířce 1cm, osolíme a maso promícháme s dvěma lžícemi oleje.

2) Maso naskládáme do sebe, aby tvořilo jeden celek a podkovy pokmínujeme (kmínem rozhodně nešetříme). Pánev přiklopíme a maso dusíme asi 30 minut. Potom pomocí talíře celý obsah otočíme.

3) Po otočení masa vidíme zlatavou pečínku.

4) Pokrm posypeme na kolečka nakrájenou cibulí a přidáme grilovací koření, třeba i Podravku, suchou petrželovou nať a majoránku. Vše přiklopíme a dusíme dalších 15 minut.

  • Po čtvrthodině obsah pánve otočením vyklopíme na talíř (vidíme pečínku z druhé strany).
  • Chceme-li zeleninu na vrchu, pokrm otočíme zpět na servírovací talíř. Je hotovo a je to moc dobré!

Napsat komentář