Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 6 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 15 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny

Kapr s cibulkou

strunc 0 hodnocení
Recepty

Text: Jiří Marek st., foto: autor

Potřebujeme:

  • Kapra
  • Sůl
  • Olej
  • Kmín
  • Cibule
  • Grilovací koření
  • Petrželová nať
  • Majoránka

1) Rybu nařežeme na podkovy o šířce 1cm, osolíme a maso promícháme s dvěma lžícemi oleje.

2) Maso naskládáme do sebe, aby tvořilo jeden celek a podkovy pokmínujeme (kmínem rozhodně nešetříme). Pánev přiklopíme a maso dusíme asi 30 minut. Potom pomocí talíře celý obsah otočíme.

3) Po otočení masa vidíme zlatavou pečínku.

4) Pokrm posypeme na kolečka nakrájenou cibulí a přidáme grilovací koření, třeba i Podravku, suchou petrželovou nať a majoránku. Vše přiklopíme a dusíme dalších 15 minut.

  • Po čtvrthodině obsah pánve otočením vyklopíme na talíř (vidíme pečínku z druhé strany).
  • Chceme-li zeleninu na vrchu, pokrm otočíme zpět na servírovací talíř. Je hotovo a je to moc dobré!

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled