Text: Jiří Marek st., foto: autor
Potřebujeme:
- Kapra
- Sůl
- Olej
- Kmín
- Cibule
- Grilovací koření
- Petrželová nať
- Majoránka
1) Rybu nařežeme na podkovy o šířce 1cm, osolíme a maso promícháme s dvěma lžícemi oleje.
2) Maso naskládáme do sebe, aby tvořilo jeden celek a podkovy pokmínujeme (kmínem rozhodně nešetříme). Pánev přiklopíme a maso dusíme asi 30 minut. Potom pomocí talíře celý obsah otočíme.
3) Po otočení masa vidíme zlatavou pečínku.
4) Pokrm posypeme na kolečka nakrájenou cibulí a přidáme grilovací koření, třeba i Podravku, suchou petrželovou nať a majoránku. Vše přiklopíme a dusíme dalších 15 minut.
- Po čtvrthodině obsah pánve otočením vyklopíme na talíř (vidíme pečínku z druhé strany).
- Chceme-li zeleninu na vrchu, pokrm otočíme zpět na servírovací talíř. Je hotovo a je to moc dobré!
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen