Fotografie
Jaroslav okomentoval Pečený pstruh...
před 17 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval OBRAZEM: Školác...
před 18 hod
Fotografie
Rybocz okomentoval Za candáty na p...
včera
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh duhový...
včera
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
včera

Kapr pražený s česnekovým máslem

strunc 0 hodnocení
Recepty

Jednoduchý recept, který zvládne i kuchařský začátečník. Zkuste v kuchyni něco nového a chutného.

Text: Milan Janoušek, foto: David Štrunc

Potřebujeme:

Postup:

Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou, lehce okořeníme bílým pepřem a obalíme je v mouce. Ve větší vrstvě rozpáleného oleje rychle z obou stran restujeme. Když je maso krásně zlatavé, vyjmeme ho, osušíme v papírovém ubrousku a uložíme na teplý talíř.

V průběhu restování jsme si rozpustili máslo, které okořeníme mačkaným česnekem a přelijeme ho přes porce kapra. Maso zdobíme především citronem, pak už bylinkami podle vlastní fantazie. S přílohou si hlavu nelamte, takový kapřík chutná se vším, třeba i s chlebem.

Stejně lze upravit i filet z amura či z bílé ryby, kupříkladu z cejna.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled