Fotografie
Jaroslav dal lajk První povolenka...
před 4 dny
Fotografie
MIKULÁŠKOVÁ založil otázku Profesionální f...
před 10 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn Reviews...
před 11 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn Benefit...
před 11 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn – The U...
před 11 dny

Kapr na žampionech ve smetanové omáčce

Marek iRybářství 1 hodnocení
kapr Recepty

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 4 porce kapra
  • 200 g menších žampionů
  • 100 g pórku (zelená část)
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 lžíce strouhaného sýru
  • hladká mouka
  • 2 stroužky česneku
  • směs rybí koření
  • drcený kmín
  • sůl
  • citronová šťáva
  • máslo
4
90 minut

Postup

1

Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 30 minut odpočinout.

2

Rybu osušíme, potřeme utřeným česnekem a obalíme v hladké mouce.

3

V pánvi rozehřejeme máslo, kapra opečeme dozlatova z obou stran a odložíme stranou na teplé místo.

4

Část šťávy po pečení slijeme, přidáme na kolečka nakrájený pórek a žampiony (větší přepůlíme), podlijeme troškou vody, osolíme, přidáme drcený kmín a dusíme do měkka.

5

Ke směsi přidáme zakysanou smetanu, zahustíme strouhaným sýrem a chvíli prohřejeme, než se sýr rozpustí.

6

Porce kapra přelijeme na talíři omáčkou a podáváme například s bramborovou kaší.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Ok

    Ok

    Jan Bog 2. ledna 2025

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled