Fotografie
HAVLÍĆEK založil otázku legitimní nabíd...
před 3 hod
Fotografie
HAVLÍĆEK založil otázku legitimní nabíd...
před 3 hod
Fotografie
HAVLÍĆEK založil otázku legitimní nabíd...
před 3 hod
Fotografie
HAVLÍĆEK založil otázku legitimní nabíd...
včera
Fotografie
Jiří přidal úlovek Štika obecná...
předevčírem

Kapr na žampionech ve smetanové omáčce

Marek iRybářství 0 hodnocení
kapr Recepty

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 4 porce kapra
  • 200 g menších žampionů
  • 100 g pórku (zelená část)
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 lžíce strouhaného sýru
  • hladká mouka
  • 2 stroužky česneku
  • směs rybí koření
  • drcený kmín
  • sůl
  • citronová šťáva
  • máslo
4
90 minut

Postup

1

Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 30 minut odpočinout.

2

Rybu osušíme, potřeme utřeným česnekem a obalíme v hladké mouce.

3

V pánvi rozehřejeme máslo, kapra opečeme dozlatova z obou stran a odložíme stranou na teplé místo.

4

Část šťávy po pečení slijeme, přidáme na kolečka nakrájený pórek a žampiony (větší přepůlíme), podlijeme troškou vody, osolíme, přidáme drcený kmín a dusíme do měkka.

5

Ke směsi přidáme zakysanou smetanu, zahustíme strouhaným sýrem a chvíli prohřejeme, než se sýr rozpustí.

6

Porce kapra přelijeme na talíři omáčkou a podáváme například s bramborovou kaší.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled