Fotografie
Stanislava založil otázku Vybaveni...
před 42 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Ryba 2025...
před 42 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Čím se za bavít...
před 42 dny
Fotografie
Stanislava okomentoval Slimjaro Review...
před 42 dny
Fotografie
tomik.liska@icloud.com dal lajk úlovku od Tomáš...
před 60 dny

Kapr na žampionech a slanině

strunc 0 hodnocení
Recepty

Podzimní dobrota, která potěší i náročné strávníky. Spojte dvě největší české záliby (houbaření a rybaření) do jednoho receptu.

Text: Dalibor Marounek, foto: autor

Potřebujeme:

  • čtyři podkovy kapra (150 – 200g)
  • 200 g žampionů
  • 100 g slaniny,
  • dva stroužky česneku
  • worcester
  • hladkou mouku
  • petrželku
  • červenou papriku
  • pepř
  • sůl
  • máslo

Příprava:

Porce kapra osolíme, potřeme česnekem, obalíme v hladké mouce a upečeme na másle do zlatova z obou stran.

Do šťávy do pečení přidáme nakrájenou slaninu, plátky žampionů a vše orestujeme. Opečené podkovy naskládáme do zapékací misky, poklademe je orestovanou směsí, posypeme nasekanou petrželkou, poprášíme červenou paprikou, zakápneme worcesterem a vše necháme v troubě 10 minut zapéct.

Upečenou rybu podáváme s vařenými brambory, které přelijeme šťávou a slaninou z pečení, jako příloha je vhodná domácí čalamáda.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled