Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 2 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 11 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem

Kapr na žampionech a slanině

strunc 0 hodnocení
Recepty

Podzimní dobrota, která potěší i náročné strávníky. Spojte dvě největší české záliby (houbaření a rybaření) do jednoho receptu.

Text: Dalibor Marounek, foto: autor

Potřebujeme:

  • čtyři podkovy kapra (150 – 200g)
  • 200 g žampionů
  • 100 g slaniny,
  • dva stroužky česneku
  • worcester
  • hladkou mouku
  • petrželku
  • červenou papriku
  • pepř
  • sůl
  • máslo

Příprava:

Porce kapra osolíme, potřeme česnekem, obalíme v hladké mouce a upečeme na másle do zlatova z obou stran.

Do šťávy do pečení přidáme nakrájenou slaninu, plátky žampionů a vše orestujeme. Opečené podkovy naskládáme do zapékací misky, poklademe je orestovanou směsí, posypeme nasekanou petrželkou, poprášíme červenou paprikou, zakápneme worcesterem a vše necháme v troubě 10 minut zapéct.

Upečenou rybu podáváme s vařenými brambory, které přelijeme šťávou a slaninou z pečení, jako příloha je vhodná domácí čalamáda.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled