Podzimní dobrota, která potěší i náročné strávníky. Spojte dvě největší české záliby (houbaření a rybaření) do jednoho receptu.
Text: Dalibor Marounek, foto: autor
Potřebujeme:
- čtyři podkovy kapra (150 – 200g)
- 200 g žampionů
- 100 g slaniny,
- dva stroužky česneku
- worcester
- hladkou mouku
- petrželku
- červenou papriku
- pepř
- sůl
- máslo
Příprava:
Porce kapra osolíme, potřeme česnekem, obalíme v hladké mouce a upečeme na másle do zlatova z obou stran.
Do šťávy do pečení přidáme nakrájenou slaninu, plátky žampionů a vše orestujeme. Opečené podkovy naskládáme do zapékací misky, poklademe je orestovanou směsí, posypeme nasekanou petrželkou, poprášíme červenou paprikou, zakápneme worcesterem a vše necháme v troubě 10 minut zapéct.
Upečenou rybu podáváme s vařenými brambory, které přelijeme šťávou a slaninou z pečení, jako příloha je vhodná domácí čalamáda.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen