Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 9 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Jak jsme si uži...
předevčírem

Kapr na středomořský způsob

Marek iRybářství 1 hodnocení
kapr Recepty

Dušený kapr na čerstvé zelenině s těstovinami je poněkud netradiční úprava podle italské kuchyně, ale je skvělá a lze ji uplatnit i na jinou rybu.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 2 porce kapra (200 g)
  • 150 g cukety
  • 150 g zelených oliv
  • 4 rajčata
  • Cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • hladkou mouku tymián
  • sůl
  • pepř
  • máslo
  • olivový olej
2
40 minut

Postup

1

Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odpočinout.

2

Kapra osušíme, poprášíme lehce moukou a opečeme z obou stran na olivovém oleji, ve kterém jsme rozpustili lžičku másla.

3

K rybě přidáme nakrájená oloupaná rajčata, kostičky cukety, proužky cibule, plátky česneku, přidáme kečup, tymián, sůl a pepř a dusíme pod pokličkou 10 minut.

4

Na závěr přidáme přepůlené olivy a podáváme s vařenými těstovinami.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Skvělý

    Vypadá to báječné

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled