Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 8 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Jak jsme si uži...
předevčírem

Kapr na smetaně

Marek iRybářství 0 hodnocení
kapr Recepty

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • čtyři podkovy z kapra po 200 g
  • 100 g slaniny
  • větší mrkev
  • půl menšího celeru
  • cibule
  • 200 g zakysané smetany
  • lžíce hladké mouky
  • máslo
  • sůl
  • pepř
2
40 minut

Postup

1

V pekáči necháme na másle zesklovatět slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, mrkev a celer a lehce orestujeme.

2

Přidáme podkovy kapra, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a vložíme do vyhřáté trouby.

3

Pečeme doměkka.

4

Během pečení občas přelijeme vypečenou šťávou.

5

Na závěr přidáme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali lžíci mouky.

6

Přelijeme porce kapra a pečeme ještě další tři minuty.

7

Na talíři přelijeme podkovy omáčkou a zeleninou.

8

Podáváme s vařenými brambory.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled