Fotografie
Jaroslav dal lajk První povolenka...
před 4 dny
Fotografie
MIKULÁŠKOVÁ založil otázku Profesionální f...
před 11 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn Reviews...
před 11 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn Benefit...
před 11 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn – The U...
před 11 dny

Kapr na smetaně

Marek iRybářství 0 hodnocení
kapr Recepty

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • čtyři podkovy z kapra po 200 g
  • 100 g slaniny
  • větší mrkev
  • půl menšího celeru
  • cibule
  • 200 g zakysané smetany
  • lžíce hladké mouky
  • máslo
  • sůl
  • pepř
2
40 minut

Postup

1

V pekáči necháme na másle zesklovatět slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, mrkev a celer a lehce orestujeme.

2

Přidáme podkovy kapra, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a vložíme do vyhřáté trouby.

3

Pečeme doměkka.

4

Během pečení občas přelijeme vypečenou šťávou.

5

Na závěr přidáme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali lžíci mouky.

6

Přelijeme porce kapra a pečeme ještě další tři minuty.

7

Na talíři přelijeme podkovy omáčkou a zeleninou.

8

Podáváme s vařenými brambory.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled