Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
včera
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
včera
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
včera
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
včera

Kapr na severoněmecký způsob

Marek iRybářství 0 hodnocení
kapr Recepty

Představujeme pikantní úpravu vařených ryb z německého Pobaltí. Upravit podobným způsobem lze mořské i sladkovodní ryby.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 1 kg naporcovaného kapra
  • 1 l vody
  • čtyři lžíce octa
  • dvě cibule
  • jednu mrkev
  • jednu petržel
  • kousek celeru
  • dva bobkové listy
  • čtyři kuličky nového koření
  • čtyři kuličky celého pepře
  • jednu lžíci strouhaného křenu
  • jednu lžíci nasekané petrželky
  • citronovou šťávu
  • máslo

Příprava:

Vykuchaného a očištěného kapra rozdělíme na porce. Cibuli a zeleninu nastrouháme na jemné nudličky, zalijeme vodou, přidáme nové koření, celý pepř, ocet a sůl a 15 minut vaříme.
Do vývaru vložíme po částech porce ryby, vaříme 10 minut a pak je opatrně vyjmeme. Vývar scedíme, z uvařené zeleniny odstraníme koření, vložíme do misky, promícháme se strouhaným křenem a nasekanou petrželkou.

recept
foto: Dalibor Marounek

Uvařené porce ryby rozložíme na talíře, posypeme uvařenou zeleninou, pokapeme citronovou šťávou a přelijeme horkým rozpuštěným máslem. Podáváme s vařenými brambory, které rovněž přelijeme máslem, posypeme petrželkou a osolíme.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled