Představujeme pikantní úpravu vařených ryb z německého Pobaltí. Upravit podobným způsobem lze mořské i sladkovodní ryby.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 1 kg naporcovaného kapra
- 1 l vody
- čtyři lžíce octa
- dvě cibule
- jednu mrkev
- jednu petržel
- kousek celeru
- dva bobkové listy
- čtyři kuličky nového koření
- čtyři kuličky celého pepře
- jednu lžíci strouhaného křenu
- jednu lžíci nasekané petrželky
- citronovou šťávu
- máslo
Příprava:
Vykuchaného a očištěného kapra rozdělíme na porce. Cibuli a zeleninu nastrouháme na jemné nudličky, zalijeme vodou, přidáme nové koření, celý pepř, ocet a sůl a 15 minut vaříme.
Do vývaru vložíme po částech porce ryby, vaříme 10 minut a pak je opatrně vyjmeme. Vývar scedíme, z uvařené zeleniny odstraníme koření, vložíme do misky, promícháme se strouhaným křenem a nasekanou petrželkou.
Uvařené porce ryby rozložíme na talíře, posypeme uvařenou zeleninou, pokapeme citronovou šťávou a přelijeme horkým rozpuštěným máslem. Podáváme s vařenými brambory, které rovněž přelijeme máslem, posypeme petrželkou a osolíme.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen