Fotografie
Josef přidal úlovek Cejn velký...
před 16 hod
Fotografie
Josef přidal úlovek Štika obecná...
včera
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Josef přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem

Kapr na sardelovém másle

Marek iRybářství 0 hodnocení
kapr Recepty

K přípravě jídla podle tohoto receptu můžeme použít sladkovodní i mořské ryby. My jsme vyzkoušeli kapra.

foto: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 750 g masa z kapra
  • 100 g másla
  • 50 g sardelové pasty
  • 50 g slaniny
  • lžíci nasekané petrželky
  • citronovou šťávu
  • jarní cibulku
  • hladkou mouku
  • sůl
  • olej

Příprava:

Porce ryby pokapeme citronovou šťávou, osolíme je, lehce poprášíme moukou a zprudka opečeme z obou stran na oleji s kostičkami slaniny. Máslo utřeme se sardelovou pastou a nasekanou petrželkou. Opečené porce ryby přendáme do zapékací misky, potřeme ochuceným máslem, posypeme opečenou slaninou a vše zapékáme asi 10 minut. Hotovou rybu ozdobíme jarní cibulkou a podáváme s vařenými brambory.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled