K přípravě jídla podle tohoto receptu můžeme použít sladkovodní i mořské ryby. My jsme vyzkoušeli kapra.
foto: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- asi 750 g masa z kapra
- 100 g másla
- 50 g sardelové pasty
- 50 g slaniny
- lžíci nasekané petrželky
- citronovou šťávu
- jarní cibulku
- hladkou mouku
- sůl
- olej
Příprava:
Porce ryby pokapeme citronovou šťávou, osolíme je, lehce poprášíme moukou a zprudka opečeme z obou stran na oleji s kostičkami slaniny. Máslo utřeme se sardelovou pastou a nasekanou petrželkou. Opečené porce ryby přendáme do zapékací misky, potřeme ochuceným máslem, posypeme opečenou slaninou a vše zapékáme asi 10 minut. Hotovou rybu ozdobíme jarní cibulkou a podáváme s vařenými brambory.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen