Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
před 10 hod
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
před 10 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 10 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 10 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 11 hod

Kapr na ryzcích

Marek iRybářství 1 hodnocení
pokrm z ryb Recepty

Ryby a houby jdou nejen v našich krajích skvěle dohromady. Ryzci jsou velmi chutné houby s kořeněnou chutí.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 750 g naporcovaného kapra
  • 200 g ryzců pravých
  • 50 g slaniny
  • jarní cibulku
  • asi 1 dl bílého vína
  • hladkou mouku
  • máslo
  • citronovou šťávu
  • kmín
  • sůl
  • pepř

Příprava:

Porce kapra osolíme, okmínujeme, pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinu odležet. Ryzce očistíme a nakrájíme na plátky. Maso obalíme v hladké mouce, na másle opečeme do zlatova z obou stran a pak je odložíme na teplé místo. Do šťávy po pečení přidáme na plátky nakrájené ryzce, proužky slaniny, kolečka jarní cibulky, vše podlijeme vínem, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Hotovou směs navršíme na porce kapra a ty podlijeme trochu šťávy. Dobrůtku podáváme s opečenými brambory.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Hřibky

    Musí to být vinikajici měl jsem to s praváky aji tak to může být dobrý

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled