Ryby a houby jdou nejen v našich krajích skvěle dohromady. Ryzci jsou velmi chutné houby s kořeněnou chutí.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- asi 750 g naporcovaného kapra
- 200 g ryzců pravých
- 50 g slaniny
- jarní cibulku
- asi 1 dl bílého vína
- hladkou mouku
- máslo
- citronovou šťávu
- kmín
- sůl
- pepř
Příprava:
Porce kapra osolíme, okmínujeme, pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinu odležet. Ryzce očistíme a nakrájíme na plátky. Maso obalíme v hladké mouce, na másle opečeme do zlatova z obou stran a pak je odložíme na teplé místo. Do šťávy po pečení přidáme na plátky nakrájené ryzce, proužky slaniny, kolečka jarní cibulky, vše podlijeme vínem, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Hotovou směs navršíme na porce kapra a ty podlijeme trochu šťávy. Dobrůtku podáváme s opečenými brambory.
Hřibky
Musí to být vinikajici měl jsem to s praváky aji tak to může být dobrý