Jednoduchá a velice chutná úprava kapra, kterou zvládne i začátečník.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- čtyři podkovy z kapra
- pórek
- citronovou šťávu
- hladkou mouku
- máslo
- drcený kmín
- sůl
Příprava:
Podkovy pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Pak je trochu osušíme, osolíme, potřeme drceným kmínem A obalíme v hladké mouce. Opečeme je do zlatova z jedné strany, pak je na pánvi otočíme a maso posypeme na kolečka nakrájeným pórkem. Pánev přiklopíme poklicí a dobrotu podusíme, než změkne pórek.
Podkovy na talíři pak přelijeme rozpuštěným máslem, podušeným pórkem a podáváme s vařenými brambory, které rovněž omastíme máslem a posypeme pórkem. Kdo chce něco trochu více vánočního, nechť jako přílohu zvolí tradiční bramborový salát.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen