Fotografie
Jaroslav okomentoval Obrazem: Vysaze...
před 9 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Na severu Čech ...
před 9 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Candáti jdou do...
před 9 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Zahájení pstruh...
před 9 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Pečený pstruh...
včera

Kapr na pivu

Marek iRybářství 0 hodnocení
kapr Recepty

Jeden z mnoha receptů na nejoblíbenější českou rybu.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 1,5kg kapra
  • 100 g anglické slaniny
  • 100 g šalotky
  • nejméně 4 stroužky česneku
  • 1 dl piva
  • lžičku nasekané petrželky
  • hladkou mouku
  • citronovou šťávu
  • 2 bobkové listy
  • olej
  • máslo
  • kmín
  • sůl
  • pepř

Příprava:

Očištěného kapra naporcujeme, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme je asi hodinu odležet. Na pánvi poté rozehřejeme olej, vložíme do něj porce kapra a prudce je opečeme z obou stran.

Část oleje slijeme, přidáme nakrájenou slaninu, půlky šalotky, plátky česneku, bobkový list a vše podlijeme pivem. Základ přiklopíme pokličkou a dusíme asi 5–7 minut. Porce měkkého kapra vyjmeme, ze šťávy odstraníme bobkový list, přidáme do ní nasekanou petrželku.

Zaprášíme ji hladkou moukou, zjemníme lžičkou másla, osolíme, opepříme a necháme krátce (asi 2 minuty) provařit. Porce kapra na talíři pak touto omáčkou přelijeme a podáváme s vařenými, popřípadě šťouchanými brambory.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled