Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 4 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 13 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem

Kapr na pivu

Marek iRybářství 0 hodnocení
kapr Recepty

Jeden z mnoha receptů na nejoblíbenější českou rybu.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 1,5kg kapra
  • 100 g anglické slaniny
  • 100 g šalotky
  • nejméně 4 stroužky česneku
  • 1 dl piva
  • lžičku nasekané petrželky
  • hladkou mouku
  • citronovou šťávu
  • 2 bobkové listy
  • olej
  • máslo
  • kmín
  • sůl
  • pepř

Příprava:

Očištěného kapra naporcujeme, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme je asi hodinu odležet. Na pánvi poté rozehřejeme olej, vložíme do něj porce kapra a prudce je opečeme z obou stran.

Část oleje slijeme, přidáme nakrájenou slaninu, půlky šalotky, plátky česneku, bobkový list a vše podlijeme pivem. Základ přiklopíme pokličkou a dusíme asi 5–7 minut. Porce měkkého kapra vyjmeme, ze šťávy odstraníme bobkový list, přidáme do ní nasekanou petrželku.

Zaprášíme ji hladkou moukou, zjemníme lžičkou másla, osolíme, opepříme a necháme krátce (asi 2 minuty) provařit. Porce kapra na talíři pak touto omáčkou přelijeme a podáváme s vařenými, popřípadě šťouchanými brambory.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled