Fotografie
Jaroslav okomentoval Obrazem: Vysaze...
před 11 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Na severu Čech ...
před 11 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Candáti jdou do...
před 11 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Zahájení pstruh...
před 11 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Pečený pstruh...
včera

Kapr na majoránkovém másle s domácími zelňáky a smetanovou omáčkou

strunc 1 hodnocení
Recepty

Text: Milan Beránek, foto: Vladimír Urban, Lenka Hofmanová

Na jednu poctivou porci potřebujeme:

  • Podkovu nebo jeden až dva řízky z kapra
  • 50 g másla
  • Špetku majoránky
  • Sůl
  • Bylinky podle chuti
  • Trochu smetany
  • 200 g kysaného zelí
  • Kmín
  • Vejce
  • Cukr
  • Cibuli
  • Slaninu
  • Trochu hladké mouky
  • Česnek
  • Hrušku

Příprava ryby:

Maso osolíme a opepříme. Poté do povoleného másla přidáme sůl, prolisovaný stroužek česneku a lehce promnutou majoránku.

Touto voňavou máslovou směsí maso potřeme mašlovačkou ze všech stran a necháme ho chvilku, klidně půlhodinku odležet. Pak maso vložíme do pekáčku a při 160-180 stupních ho pečeme 25-30 minut.

Asi v polovině pečení k němu přidáme rozkrojenou hrušku, kterou jsme zbavili jadřince a stopky.

Omáčku připravíme ze smetany, do které nasekáme bylinky podle chuti. Trošičku ji osolíme a lehounce ji redukujeme (vyvaříme).

Příprava zelňáku:

Kdo umí klasický bramborák, ten má vyhráno. Zelí posekáme, trochu z něj vymačkáme vodu, osolíme ho a přidáme do něj kmín, rozetřený česnek a trochu cukru.

Na oleji orestujeme nakrájenou slaninu s cibulí a po vychladnutí to přidáme k zelí. Vmícháme jedno vajíčko, přidáme pár lžiček hladké mouky, směs rozmícháme a pak ji pečeme na pánvi v podobě placiček.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Dobrý

    Vypadá to dobře

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled