Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
včera
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
včera
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
včera
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
včera

Kapr na křenu

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept Recepty

Jednoduchá, a přitom velmi zajímavá úprava této nejtradičnější české ryby. Pokud máte pocit, že jste už kapra ochutnali na všechny způsoby, zkuste tento recept.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 1000 g porcí kapra
  • 100 g zakysané smetany
  • 4 lžíce křenu
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • citron
  • petrželku
  • křen

Příprava:

Kapra očistíme, naporcujeme, opláchneme vodou, osušíme, porce kapra osolíme a necháme hodinu odpočinout. Smetanu rozmícháme se strouhaným křenem a směsí podkovy nebo řízky potřeme. Porce kapra naskládáme do pekáčku, přidáme k nim kousky másla a vše dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme 10 až 15 minut při teplotě kolem 200 stupňů. Pečené maso pak posypeme nasekanou petrželkou, ozdobíme plátkem citronu a podáváme s vařenými brambory.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled