Fotografie
Stanislava okomentoval Soukromá půjčka...
před 13 hod
Fotografie
SVOBODA založil otázku Soukromá půjčka...
před 15 hod
Fotografie
Milan okomentoval Úlovky 2024...
předevčírem
Fotografie
Stanislava okomentoval Finanční situac...
předevčírem
Fotografie
KLIMOSOVA založil otázku Finanční situac...
před 5 dny

Kapr na křenu

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept Recepty

Jednoduchá, a přitom velmi zajímavá úprava této nejtradičnější české ryby. Pokud máte pocit, že jste už kapra ochutnali na všechny způsoby, zkuste tento recept.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 1000 g porcí kapra
  • 100 g zakysané smetany
  • 4 lžíce křenu
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • citron
  • petrželku
  • křen

Příprava:

Kapra očistíme, naporcujeme, opláchneme vodou, osušíme, porce kapra osolíme a necháme hodinu odpočinout. Smetanu rozmícháme se strouhaným křenem a směsí podkovy nebo řízky potřeme. Porce kapra naskládáme do pekáčku, přidáme k nim kousky másla a vše dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme 10 až 15 minut při teplotě kolem 200 stupňů. Pečené maso pak posypeme nasekanou petrželkou, ozdobíme plátkem citronu a podáváme s vařenými brambory.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled