Jednoduchá, a přitom velmi zajímavá úprava této nejtradičnější české ryby. Pokud máte pocit, že jste už kapra ochutnali na všechny způsoby, zkuste tento recept.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- asi 1000 g porcí kapra
- 100 g zakysané smetany
- 4 lžíce křenu
- máslo
- pepř
- sůl
- citron
- petrželku
- křen
Příprava:
Kapra očistíme, naporcujeme, opláchneme vodou, osušíme, porce kapra osolíme a necháme hodinu odpočinout. Smetanu rozmícháme se strouhaným křenem a směsí podkovy nebo řízky potřeme. Porce kapra naskládáme do pekáčku, přidáme k nim kousky másla a vše dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme 10 až 15 minut při teplotě kolem 200 stupňů. Pečené maso pak posypeme nasekanou petrželkou, ozdobíme plátkem citronu a podáváme s vařenými brambory.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen