Tentokrát se zastavíme na Apeninském poloostrově, kde pobývají Italové pověstní svou lehkou kuchyní.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 4 podkovy z kapra
- 2 bílky
- jednu lžíci parmazánu
- 4 lžíce hladké mouky
- 2 rajčata
- 2 lžíce kapary
- sůl
- pepř
- olivový olej
- citronovou šťávu
Příprava:
Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinu odpočinout. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme parmazán. Kapra obalíme v hladké mouce, potom v bílkové směsi.
Pečeme na olivovém oleji do zlatova. Rajčata oloupeme, na drobno nasekáme a promícháme s nasekanými kapary. Porce kapra poklademe směsí rajčat a kapary, podáváme s vařenými brambory.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen