Pikantní a veskrze jednoduchá úprava kapra, kterou zvládne úplně každý.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- Čtyři podkovy z kapra
- asi 100 g anglické slaniny
- dvě červené cibule a dvě žluté
- čtyři stroužky česneku
- pálivou papriku
- sůl
- strouhaný křen
- pažitku
- máslo
Příprava:
Podkovy kapra osolíme, potřeme utřeným česnekem, jedním stroužkem každou, poprášíme pálivou paprikou. Dno zapékací misky potřeme rozpuštěným máslem, naskládáme do ní porce ryby, poklademe je proužky slaniny, hustě posypeme nakrájenou cibulí na plátky.
Pak vše osolíme, opepříme, vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut. Můžeme podlít maličkým množstvím vody. Porce ryby na talíři posypeme nastrouhaným křenem, nasekanou pažitkou, podáváme s čerstvým chlebem a zapíjíme chlazeným pivem.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen