Fotografie
Stanislava založil otázku Vybaveni...
před 42 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Ryba 2025...
před 42 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Čím se za bavít...
před 42 dny
Fotografie
Stanislava okomentoval Slimjaro Review...
před 42 dny
Fotografie
tomik.liska@icloud.com dal lajk úlovku od Tomáš...
před 60 dny

Kapr na budínský způsob

Marek iRybářství 0 hodnocení
kapr Recepty

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 4 porce kapra po 250 g
  • 100 g anglické slaniny
  • 150 g červené cibule
  • 150 g kedlubny
  • 150 g celeru
  • 150 g mrkve
  • 4 stroužky česneku
  • 2 dl bílého vína
  • Máslo
  • citronovou šťávu
  • pepř
  • sůl
  • směs koření na ryby
  • hladkou mouku
  • petrželku
  • plátky citronu

 

4
60 minut

Postup

1

Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odpočinout.

2

V mezičase nakrájíme kedlubnu, mrkev, celer a slaninu. Vždy na 4–5 mm silné nudličky o délce 4–5 cm.

3

Cibuli nakrájíme na půlkroužky.

4

V prostorné pánvi rozehřejeme máslo, vložíme osušené porce kapra, které jsme potřeli česnekem a lehce poprášili moukou.

5

Opečeme zprudka z každé strany minutu a odložíme stranou.

6

Do šťávy po pečení přidáme slaninu, necháme zesklovatět, vložíme nakrájenou zeleninu, cibuli, zbytek česneku, podlijeme bílým vínem, osolíme a opepříme.

7

Na zeleninu narovnáme opečené porce kapra a pod pokličkou dusíme na mírném plameni 10–12 minut, až zelenina a ryba změkne.

8

Pokličku sundáme, necháme část tekutiny odpařit a porce kapra posypeme směsí koření na ryby.

9

Na talíř rozprostřeme zeleninu se šťávou, vložíme porci kapra, ozdobíme kouskem citronu, petrželkou a podáváme s pečivem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled