Recept z francouzské kuchyně na jednoduchou a chutnou úpravu ryb s petrželovým máslem. My jsme zkusili variantu s kaprem.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- asi 1000 g naporcovaného kapra
- hladkou mouku
- sůl
- máslo
- citron
- petrželové máslo (100 g másla, lžíce nasekané petrželky, černého pepře, citronové šťávy a worcesteru)
Příprava:
Porce kapra osolíme, lehce posypeme moukou a z obou stran pomalu pečeme do zlatova. Máslo rozšleháme s nasekanou petrželkou, ochutíme pepřem, pár kapkami worcesteru a vše uhněteme, promícháme. Opečené porce kapra na talíři potřeme petrželovým máslem, ozdobíme kolečkem citronu a podáváme s opečenými brambory.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen