Fotografie
Jaroslav okomentoval Pečený pstruh...
před 5 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval OBRAZEM: Školác...
před 5 hod
Fotografie
Rybocz okomentoval Za candáty na p...
před 16 hod
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh duhový...
před 21 hod
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 22 hod

Kam na ryby? Valová-Romže 3

strunc 26. července 2019 0 komentářů

Foto: Jiří Komárek

Kam na ryby

Autor: Ivo Přibyl

Přítok Moravy. Od jezu v obci Bílovice až k mostu v obci Konice, včetně přítoků. Přítoky jsou chovné – sportovní rybolov je zakázán.

Plocha čtyři hektary není nikterak závratná a může vyvolávat dojem, že obdobně tomu bude i s úlovky. Zdání však v tomto případě klame a na tomto mimopstruhovém revíru se přesvědčíme, že méně je někdy více.

REKLAMA

Potok Valová – Romže 3 je většinou lemován stromy a náletovými dřevinami, které v některých místech, obzvláště v době vegetace, komplikují přístup k vodě. Tato nevelká, v průměru asi 6 metrů široká říčka s prudšími i klidnějšími úseky vás překvapí svou rozmanitostí. Mělká voda, hlubší tůně – chcete pstruha, dravce nebo kapra? Není problém. Tento revír je zdařilou ukázkou vyváženého zarybnění. Lovit zde můžeme jakoukoli technikou, která neodporuje platné legislativě RŘ.

Pohled na předpokládaný odhad úlovků, vycházející z dlouhodobých statistik dokládá dobrou práci MO. Skladba rybí obsádky je natolik vyrovnaná, že na Romži 3 si přijde na své opravdu téměř každý.

REKLAMA

pstruh duhový
Foto: Jiří Komárek

Vede kapr s 1988 ks o průměrné hmotnosti 2,0 kg, druhý je pstruh duhový s 1385 ks a průměrnou hmotností 0,3 kg a třetí pstruh obecný s 1288/0,3 kg. Taková vyrovnanost mezi PD a PO je opravdu vzácná.

Dalším v řadě je s velkým odstupem karas (344/0,4 kg), cejn (253/1,4 kg), lín (148/0,4 kg) a okoun (129/0,1 kg). Další druhy jsou v řádu desítek kusů – amur (81/2,9), tloušť (71/0,6), candát a štika shodně 27/1,7 kg. Uloví se i sumec v počtu 2 jedinců s průměrnou hmotností 9,1 kg.

REKLAMA
REKLAMA
Líbil se vám článek?

Pošlete ho dál svým přátelům

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru

Diskuze k článku (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled