Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 4 dny
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 6 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 6 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 6 dny

Jiný kraj, jiný mrav

strunc 26. listopadu 2019 0 komentářů

4.0.1

Šupiny

Text: Vladimír Urban

Když jsem se každý den vrátil „domů“, uvařil jsem si poctivého českého turka, nalil si zahřívacího panďuláka a s touto výbavou jsem ulehl na palandu a kajutovým okénkem koukal ven.

Voda v okrajích zálivu byla místy zamrzlá a právě tam nad dírkami trávili čas někteří z pravověrných domorodců. Myslím, že ryby nelovili pro zábavu. Lovili je k jídlu.

REKLAMA

Některým borcům to občas bralo ve stylu, co ponořená nástraha do vody, to ryba ve vzduchu. Přesto jsem si nevšiml, jako v ruském Petrohradu na řece Něvě, že by všechny ulovené ryby putovaly do švédského kbelíku a pak do kuchyně.

Jo, to Rusové byli jiní kabrňáci. Co za dvě, tři hodiny v dírce ulovili, to šlo do kyblíku a pak rovnou domů a do trouby či kyselého nálevu. I sotva deseticentimetrové čudly.

REKLAMA

Švédové, co jsem viděl, to pojímali jinak. Dorostenecké čudly většinou pouštěli a nechávali si jen největší ryby. Když měli tři, čtyři, tak zabalili fidlátka a šli domů. Proč by dál mrzli?

Inu, jiný kraj, jiný mrav.

REKLAMA
REKLAMA
Líbil se vám článek?

Pošlete ho dál svým přátelům

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru

Diskuze k článku (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled