Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 10 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Jak jsme si uži...
předevčírem

Jikrová polévka podle baštýřky

Marek iRybářství 0 hodnocení
polévka Recepty

Chutná polévka z jiker a rybích odřezků z Třeboňska jak ji kdysi vařily baštýřky.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 1,5 l vody
  • 300 g rybích odřezků
  • 200 g jiker
  • menší cibuli
  • dvě lžíce mouky
  • 30 g másla
  • dvě lžíce zakysané smetany
  • mletou červenou papriku
  • sůl
  • pepř
  • dva bobkové listy
  • čtyři kuličky celého pepře
  • mletý pepř
  • ocet

Příprava:

Z mouky a másla usmažíme světlou jíšku, do které přidáme jemně nastrouhanou cibuli a mletou červenou papriku. Zalijeme vodou, přidáme rybí odřezky, bobkový list, celý pepř, sůl a trochu octa. Vaříme za občasného míchání na mírném plameni po dobu 30 minut.

Mezitím uvaříme ve slané vodě zvlášť jikry. Polévku přecedíme, rybí maso zbavíme kůstek a přidáme propláchnuté jikry. Ochutíme solí, pepřem, octem a přidáme zakysanou smetanu.
Na talíři posypeme nasekanou pažitkou nebo petrželkou a podáváme s bílým pečivem nebo chlebem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled