Fotografie
Jaroslav dal lajk První povolenka...
před 4 dny
Fotografie
MIKULÁŠKOVÁ založil otázku Profesionální f...
před 10 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn Reviews...
před 11 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn Benefit...
před 11 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn – The U...
před 11 dny

Italská rybí polévka ze sumce

Marek iRybářství 0 hodnocení
sumec Recepty

Na základní vývar použije kousky masa, odřezky ze sumce bez tuku.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 750 g odřezků ze sumce
  • 1,5 l vody
  • 150 g rajského protlaku
  • 1 dl bílého vína
  • 6 rajčat
  • 4 stonky řapíkatého celeru
  • cibule
  • 4 stroužky česneku
  • čerstvý tymián
  • bobkový list
  • 4 kuličky nového koření
  • sůl
  • olivový olej
  • máslo
4
60 minut

Postup

1

Odřezky ze sumce zalijeme vodou, přidáme bobkový list, nové koření a sůl a vaříme pod pokličkou 30 minut doměkka.

2

Vývar slijeme, rybí maso zbavíme kostí a kůže, maso rozebereme na kousky a odložíme stranou.

3

Na olivovém oleji s lžičkou másla orestujeme nakrájenou cibuli a s plátky česneku.

4

Přidáme nakrájený řapíkatý celer, 3 oloupaná nakrájená rajčata, zalijeme vývarem, přidáme rajský protlak, bílé víno a tymián a vaříme 15 minut.

5

Na závěr přidáme zbylá nakrájená rajčata, ochutíme solí a citronovou šťávou.

6

Do talířů rozdělíme kousky rybího masa, zalijeme polévkou a podáváme.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled