Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
předevčírem
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 6 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 6 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 6 dny

Istrijská rybí polévka (riblja juha)

strunc 0 hodnocení
Recepty

Potřebujeme:

  • hlavu, ocas a odřezky z kapra
  • asi 1,5 l vody
  • mrkev
  • petržel
  • kousek celeru
  • asi 150 g oloupaných brambor
  • 100 g vařené rýže
  • 2 dl bílého vína
  • celerovou nať
  • cibuli
  • dva stroužky česneku
  • lžíci citronové šťávy
  • lžíci olivového oleje
  • celý pepř
  • mletý pepř
  • sůl
  • petrželku

Příprava:

Do hrnce s vodou vložíme oloupanou kořenovou zeleninu, brambory, cibuli, česnek, celerovou nať a celý pepř. Osolíme a dáme vařit zhruba na 15 minut.

Když jsou brambory napůl uvařené, přidáme hlavu, ocas a odřezky z kapra a vaříme do doby, než brambory a rybí maso změknou. Vývar scedíme, zeleninu a brambory dáme stranou, rybí maso obereme a také odložíme stranou.

Do vývaru přidáme zpět nakrájenou zeleninu, brambory, rybí maso, uvařenou rýži, ochutíme bílým vínem, citronovou šťávou, olivovým olejem, osolíme a opepříme a vše ještě asi pět minut povaříme. Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželkou, podáváme s pečivem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled