Potřebujeme:
- hlavu, ocas a odřezky z kapra
- asi 1,5 l vody
- mrkev
- petržel
- kousek celeru
- asi 150 g oloupaných brambor
- 100 g vařené rýže
- 2 dl bílého vína
- celerovou nať
- cibuli
- dva stroužky česneku
- lžíci citronové šťávy
- lžíci olivového oleje
- celý pepř
- mletý pepř
- sůl
- petrželku
Příprava:
Do hrnce s vodou vložíme oloupanou kořenovou zeleninu, brambory, cibuli, česnek, celerovou nať a celý pepř. Osolíme a dáme vařit zhruba na 15 minut.
Když jsou brambory napůl uvařené, přidáme hlavu, ocas a odřezky z kapra a vaříme do doby, než brambory a rybí maso změknou. Vývar scedíme, zeleninu a brambory dáme stranou, rybí maso obereme a také odložíme stranou.
Do vývaru přidáme zpět nakrájenou zeleninu, brambory, rybí maso, uvařenou rýži, ochutíme bílým vínem, citronovou šťávou, olivovým olejem, osolíme a opepříme a vše ještě asi pět minut povaříme. Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželkou, podáváme s pečivem.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen