Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
včera
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
včera
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
včera
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
včera

Indické rybí kari

Marek iRybářství 0 hodnocení
Recepty

Tady trochu přitvrdíme: Kari má dva významy, označuje se tak směs koření, které se prodává na našem trhu a také skupina jídel, která obsahuje kurkumu, skořici, zázvor, muškátový květ, hřebíček, drcený kmín, chilli atd. v různých poměrech, což dá pokrmům osobitou chuť a vůni. Kari se nikdy (!) nepřipravuje na živočišných tucích, cibule a česnek nesmí zhnědnout, nezahušťuje se moukou a vaří se pomalu, aby se všechny látky z koření vyluhovaly.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 500 g rybího masa (treska, sumec, kapr)
  • čtyři rajčata
  • cibuli
  • čtyři stroužky česneku
  • zázvor
  • kurkumu
  • drcený kmín
  • skořici
  • chilli
  • pepř
  • sůl
  • citronovou šťávu
  • bílý jogurt
  • rostlinný olej

Příprava:

Na oleji zpěníme jemně nasekanou cibuli a česnek, přidáme (podle chuti) všechno koření a asi tři, čtyři minuty za stálého míchání osmahneme – cibule a česnek nesmí zhnědnout! Přidáme oloupaná nakrájená rajčata, směs podlijeme troškou vody a pozvolna ji dusíme do doby, než rajčata pustí šťávu a změknou. Pak přidáme na kostky nakrájené rybí maso a vše zvolna asi pět minut povaříme. Pokrm zahustíme lžící jogurtu a dochutíme citronovou šťávou, popřípadě ji přisolíme. Podáváme z rýží nebo rýžovými těstovinami.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled