Fotografie
fadli m.n okomentoval Výdej celorepub...
před 14 hod
Fotografie
fadli m.n okomentoval Test rybářských...
před 14 hod
Fotografie
fadli m.n okomentoval Původní versus ...
před 14 hod
Fotografie
fadli m.n okomentoval Její podvodní v...
před 14 hod
Fotografie
fadli m.n okomentoval Barakuda zaútoč...
před 14 hod

Halibut se žampiony a artyčoky

Marek iRybářství 0 hodnocení
halibut Recepty

Halibut má jemné maso bez kostí, chuťově se dá přirovnat k candátovi. A to labužníci na severu Evropy dobře vědí.

autor: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 600 g filetů halibuta
  • 150 g žampionů
  • 150 g sterilovaných artyčoků
  • dvě lžíce bílého vína
  • citronovou šťávu
  • provensálskou trávu (koření)
  • mořskou sůl
  • máslo

Příprava:

Filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme trochu odležet a pak je opečeme z obou stran na másle. Poté je odložíme stranou na teplé místo. Do šťávy po pečení přidáme plátky žampionů, kousky artyčoků, vše zakápneme bílým vínem, okořeníme provensálským kořením a dusíme, až houby změknou.

Filety na talíři proložíme směsí, rybu posypeme rovněž provensálským kořením, ozdobíme ji proužky papriky, cibule a podáváme třeba s pečenými bylinkovými brambory.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled