Halibut má jemné maso bez kostí, chuťově se dá přirovnat k candátovi. A to labužníci na severu Evropy dobře vědí.
autor: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- asi 600 g filetů halibuta
- 150 g žampionů
- 150 g sterilovaných artyčoků
- dvě lžíce bílého vína
- citronovou šťávu
- provensálskou trávu (koření)
- mořskou sůl
- máslo
Příprava:
Filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme trochu odležet a pak je opečeme z obou stran na másle. Poté je odložíme stranou na teplé místo. Do šťávy po pečení přidáme plátky žampionů, kousky artyčoků, vše zakápneme bílým vínem, okořeníme provensálským kořením a dusíme, až houby změknou.
Filety na talíři proložíme směsí, rybu posypeme rovněž provensálským kořením, ozdobíme ji proužky papriky, cibule a podáváme třeba s pečenými bylinkovými brambory.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen