Fotografie
Stanislava založil otázku Vybaveni...
před 42 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Ryba 2025...
před 42 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Čím se za bavít...
před 42 dny
Fotografie
Stanislava okomentoval Slimjaro Review...
před 42 dny
Fotografie
tomik.liska@icloud.com dal lajk úlovku od Tomáš...
před 60 dny

Francouzský rybí vývar s knedlíčky

Marek iRybářství 0 hodnocení
rybí polévka Recepty

Skvělá a hlavně jednoduchá rybí polévka z francouzské kuchyně vás zahřeje!

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • dvě kapří hlavy a odřezky
  • asi 250 g kapřího masa
  • pórek
  • petržel
  • mrkev
  • cibuli
  • snítku libečku
  • snítku petrželky
  • 10 zrnek celého pepře
  • dva stroužky česneku
  • vejce
  • muškátový květ
  • strouhanku
  • citronovou šťávu
  • olivový olej
  • nasekanou petrželku

Příprava:

Rybí hlavy, odřezky a maso zalijeme vodou, přidáme celou mrkev, petržel, nakrájený pórek, snítku libečku a petrželky, celý pepř, osolíme a vaříme na mírném plamenu asi hodinu.

Vývar scedíme přes plátýnko, rybí maso dáme stranou a necháme vychladnout. Z masa odstraníme kosti, vidličkou ho rozmělníme, přidáme vejce, strouhanku, ochutíme muškátovým květem, pepřem a přiměřeně osolíme.

Směs promícháme a z husté kaše uděláme kuličky, které vhazujeme do vroucího čirého vývaru. Knedlíčky jsou vařené po pěti minutách. Horký vývar ochutíme lžící olivového oleje, troškou citronové šťávy a utřeným česnekem. Horkou polévku v talíři pak posypeme nasekanou petrželkou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled