Fotografie
Jaroslav okomentoval Rybaření vesele...
před 17 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Kapitální úlove...
před 17 hod
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
předevčírem
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
předevčírem

Fishermans chowder

Marek iRybářství 0 hodnocení
rybí polévka Recepty

Populární americká hustá rybí polévka krémové konzistence s kousky rybího masa. Lze použít mořské i sladkovodní ryby. V USA existuje mnoho variant této polévky, tady je jedna z nich – z lososa a tresky.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 100 g másla
  • 100 g hladké mouky
  • 1 l mléka
  • 300 g vařených kostek rybího masa bez kostí
  • 100 g mraženého (sterilovaného) zeleného hrášku
  • mrkev
  • muškátový oříšek
  • citronovou šťávu
  • mletý bílý pepř
  • sůl

Příprava:

Nejprve uvaříme kostky rybího masa nakrájenou mrkev a zelený hrášek do měkka, vodu slijeme bokem a maso necháme okapat. Z másla, mouky a litru mléka připravíme klasický bešamel. Jak na to? Máslo rozehřejeme a za stálého míchání do něj přidáváme hladkou mouku.

foto: Dalibor Marounek

Ze směsi vymícháme hladkou a světlou jíšku, zředíme ji mlékem a za občasného míchání povaříme do zhoustnutí. Bešamel poté ochutíme špetkou muškátového květu, bílým pepřem a osolíme. Do bešamelu pak přidáme kousky ryb, vařenou mrkev, hrášek a vaříme na mírném ohni asi dvě minuty.

Hotovou polévku dochutíme citronovou šťávou. Na talíři ji ozdobíme nasekanou pažitkou nebo petrželkou a podáváme samotnou nebo s bílým pečivem, popřípadě nasucho opečeným toustem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled