Skvělá kombinace filé z tresky s podušeným celerem a rajským pyré z italské kuchyně.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 400 g filé
  • 200 g celeru
  • 200 g rajčatového pyré
  • jednu cibuli
  • dva stroužky česneku
  • tymián
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • petrželku na ozdobu

Příprava:

Celer oloupeme a nakrájíme na hranolky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a krátce opečeme. Přidáme nakrájený celer, zalijeme rajčatovým pyré, ochutíme tymiánem, pepřem a solí a dusíme na mírném ohni. Částečně zmrzlé rybí filé nakrájíme na kostky. Když je celer měkký, vložíme kostky filé a 2 až 3 minuty podusíme, aby se maso nerozpadlo. Směsí přelijeme těstoviny a ozdobíme petrželkou.