Skvělá kombinace filé z tresky s podušeným celerem a rajským pyré z italské kuchyně.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- asi 400 g filé
- 200 g celeru
- 200 g rajčatového pyré
- jednu cibuli
- dva stroužky česneku
- tymián
- sůl
- pepř
- olivový olej
- petrželku na ozdobu
Příprava:
Celer oloupeme a nakrájíme na hranolky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a krátce opečeme. Přidáme nakrájený celer, zalijeme rajčatovým pyré, ochutíme tymiánem, pepřem a solí a dusíme na mírném ohni. Částečně zmrzlé rybí filé nakrájíme na kostky. Když je celer měkký, vložíme kostky filé a 2 až 3 minuty podusíme, aby se maso nerozpadlo. Směsí přelijeme těstoviny a ozdobíme petrželkou.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen