Text: Vladimír Špringl, foto: autor
Budeme potřebovat:
- 2-3 kg rybího masa
- Hladká mouka
- Kmín
- Sladká a pálivá paprika
- 20 kuliček černého pepře
- 1-2 kg cibule
- 10 kuliček nového koření
- 5 bobkových listů
- 8% ocet
- 0,5 litru bílého vína
Postup:
Kousky masa osušíme, osolíme, opepříme a obalíme je v hladké mouce, do které jsme předtím přidali drcený kmín, sladkou i pálivou papriku. Pak je v rychlosti osmažíme.
Na nálev potřebujeme zhruba 1,25 l vody, přidáme pepř, nové koření a bobkový list. Vše svaříme. Když nálev z plotny či ohně odstavíme, přidáme do něj asi 0,7 l octa a bílé víno. Nálev je možno i přisladit. Pak ho necháme vychladnout.
Do sklenice pak poskládáme osmažené kousky ryb střídavě s cibulí nakrájenou na kolečka. Vše zalijeme připraveným nálevem a necháme v chladu tři dny uležet.
Dobrou chuť!
Ňamka
Vždycky jsem nad tím ohrnoval nos ale pak mi to dál známí okoštovat a můžu říct že jsem nic lepšího nejedl prostě super