Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
před 16 hod
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
před 16 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 17 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 17 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 17 hod

Dánský velikonoční sleď

Marek iRybářství 0 hodnocení
Recepty

Ve Skandinávii patří sleď k nejoblíbenější rybě, v Dánsku se podává pečený jako tradiční velikonoční pokrm s vařenými brambory a salátem z červené řepy.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • čtyři vykuchané sledě
  • žitnou mouku
  • nasekanou petrželku
  • hrubozrnnou hořčici (vhodná je grilovací)
  • sůl
  • pepř
  • olej

Příprava:

Sledě očistíme, odstraníme hlavy, ocasy, rozevřeme je jako knihu a vytrhneme páteř. Zbylé kostičky na bocích odstraníme ručně a poté rybu podélně rozpůlíme na dva filety. Ty potřeme hrubozrnnou hořčicí, posypeme nasekanou petrželkou a obalíme z obou stran v žitné mouce. Smažíme na rozpáleném oleji z každé strany asi dvě, tři minuty dozlatova. Velikonoční dánský sleď se podává s vařenými brambory politými máslem a se salátem z červené řepy.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled