Fotografie
Jaroslav okomentoval Rybaření vesele...
před 20 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Kapitální úlove...
před 20 hod
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
předevčírem
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
předevčírem

Dánský matjesový salát

strunc 0 hodnocení
Recepty

Text: Dalibor Marounek, foto: autor

Potřebujeme:

  • 150 g matjesů
  • 200 g vařených brambor
  • 200 g červené řepy
  • Dvě kyselejší jablka
  • Kysanou smetanu
  • Cukr
  • Sůl
  • Pepř
  • Ocet

Příprava:

Brambory a červenou řepu uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme je i se slupkou na kostičky. Matjesy nakrájíme na proužky.

Uvařené vychladlé brambory a řepu oloupeme, nakrájíme na kostičky a promícháme je v míse s jablky a matjesy. Vše podle chuti ochutíme pepřem, solí, cukrem a octem a necháme alespoň hodinu v lednici rozležet a vychladit.

Salát na talíři přelijeme kysanou smetanou a podáváme s pečivem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled