Fotografie
Jaroslav okomentoval Pečený pstruh...
před 12 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval OBRAZEM: Školác...
před 12 hod
Fotografie
Rybocz okomentoval Za candáty na p...
před 22 hod
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh duhový...
včera
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
včera

Cullen skin

Marek iRybářství 0 hodnocení
polévka Recepty

Populární polévka ze Skotska s mlékem nebo smetanou, která nese název severovýchodního města této ostrovní země.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • zhruba 300 g filetů z tresky
  • 250 g brambor
  • 2 cibule
  • půl litru vody
  • 0,2 dl mléka
  • 1 dl smetany
  • lžičku másla
  • špetku muškátového květu
  • bílý pepř
  • sůl
  • zelenou petrželku

Příprava:

Filety nakrájíme na proužky, zalijeme vodou, osolíme a vaříme na mírném ohni 15 minut. Poté scedíme, rybu odložíme stranou a do vývaru přidáme nadrobno nakrájené brambory s cibulí a vaříme pod pokličkou do měkka.

Poté tyčovým mixérem rozmixujeme na hladký krém a vlijeme mléko se smetanou, zjemníme máslem, ochutíme muškátovým květem, bílým pepřem a solí a krátce povaříme. Polévku nalijeme do misek, přidáme kousky rybího masa a posypeme petrželkou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled