Populární polévka ze Skotska s mlékem nebo smetanou, která nese název severovýchodního města této ostrovní země.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- zhruba 300 g filetů z tresky
- 250 g brambor
- 2 cibule
- půl litru vody
- 0,2 dl mléka
- 1 dl smetany
- lžičku másla
- špetku muškátového květu
- bílý pepř
- sůl
- zelenou petrželku
Příprava:
Filety nakrájíme na proužky, zalijeme vodou, osolíme a vaříme na mírném ohni 15 minut. Poté scedíme, rybu odložíme stranou a do vývaru přidáme nadrobno nakrájené brambory s cibulí a vaříme pod pokličkou do měkka.
Poté tyčovým mixérem rozmixujeme na hladký krém a vlijeme mléko se smetanou, zjemníme máslem, ochutíme muškátovým květem, bílým pepřem a solí a krátce povaříme. Polévku nalijeme do misek, přidáme kousky rybího masa a posypeme petrželkou.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen