Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
včera
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 5 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 5 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 5 dny

Čínská rybí polévka

Marek iRybářství 0 hodnocení
rybí polévka Recepty

Pikantní ostrá polévka z čínské kuchyně, kterou můžeme připravit jak z mořských, tak sladkovodních ryb.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 500 g rybích odřezků
  • 400 g vykostěného rybího masa bez kůže
  • půl pórku
  • jednu mrkev
  • jednu lžíci strouhaného zázvoru
  • dvě lžíce sójové omáčky
  • kousek chilli papričky
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list

Příprava:

Rybí odřezky (hlava, ploutve atd.) zalijeme 1,5 l vody a osolíme. Přidáme bobkový list, nastrouhaný zázvor a vaříme na mírném ohni 40 minut. Pak vývar scedíme a odložíme stranou.
Pórek nakrájíme na tenká kolečka, mrkev a rybí maso na nudličky. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme pórek, mrkev a krátce osmahneme. Vzápětí zalijeme rybím vývarem, přidáme kousek chilli papričky, nalijeme sójovou omáčku a vaříme 10 minut. Na závěr do polévky přidáme nakrájené ryby a vaříme tři minuty. Podle chuti můžeme polévku ještě dochutit pepřem a solí.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled