Pikantní ostrá polévka z čínské kuchyně, kterou můžeme připravit jak z mořských, tak sladkovodních ryb.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 500 g rybích odřezků
- 400 g vykostěného rybího masa bez kůže
- půl pórku
- jednu mrkev
- jednu lžíci strouhaného zázvoru
- dvě lžíce sójové omáčky
- kousek chilli papričky
- olej
- sůl
- pepř
- bobkový list
Příprava:
Rybí odřezky (hlava, ploutve atd.) zalijeme 1,5 l vody a osolíme. Přidáme bobkový list, nastrouhaný zázvor a vaříme na mírném ohni 40 minut. Pak vývar scedíme a odložíme stranou.
Pórek nakrájíme na tenká kolečka, mrkev a rybí maso na nudličky. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme pórek, mrkev a krátce osmahneme. Vzápětí zalijeme rybím vývarem, přidáme kousek chilli papričky, nalijeme sójovou omáčku a vaříme 10 minut. Na závěr do polévky přidáme nakrájené ryby a vaříme tři minuty. Podle chuti můžeme polévku ještě dochutit pepřem a solí.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen