Fotografie
fadli m.n okomentoval Výdej celorepub...
před 11 hod
Fotografie
fadli m.n okomentoval Test rybářských...
před 11 hod
Fotografie
fadli m.n okomentoval Původní versus ...
před 11 hod
Fotografie
fadli m.n okomentoval Její podvodní v...
před 11 hod
Fotografie
fadli m.n okomentoval Barakuda zaútoč...
před 11 hod

Cejn na zázvoru a kari

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept Recepty

Cejn má sice více mezisvalových kůstek, ale maso je chutné a velice jemné. Takže směle do toho!

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • jednoho cejna o hmotnosti kolem 1500–2000 g
  • dvě vejce
  • lžičku kari
  • lžičku strouhaného zázvoru
  • dva stroužky česneku
  • lžíce škrobu (Solamyl)
  • 5 cl bílého vína
  • červenou papriku nebo kapii
  • zelenou papriku
  • cibuli
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • máslo

Příprava:

Vykuchanou, šupin zbavenou rybu opláchneme, odstraníme ploutve, hlavu a ocas. Podélně ji od hlavy k ocasu rozřízneme na polovinu, vytvoříme na čtyři porce, které osolíme. Vejce vidličkou rozšleháme s kari, zázvorem a utřeným česnekem. Pak přilijeme víno, přidáme škrob a vymícháme hladké těstíčko, které by mělo být hutnější.

Porce ryby ubrouskem nebo utěrkou osušíme, namočíme z obou stran do těstíčka a na rozpáleném oleji je pečeme z obou stran pěkně do zlatova. Do šťávy po pečení přidáme nakrájenou cibuli a papriky, vše zjemníme lžičkou másla, osolíme, opepříme, zakápneme worcesterem a dusíme do měkka. Porce ryby poklademe zeleninovou směsí a dobrotu podáváme třeba s bramborovou kaší.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled