Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 20 min
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 10 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem

Cejn na cibuli a bylinkách

Marek iRybářství 0 hodnocení
cejn Recepty

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 750 g cejna
  • 2 cibule
  • lžička nasekané čerstvé šalvěje
  • lžička nasekané čerstvé pažitky
  • lžička čerstvého nasekaného tymiánu
  • citronová šťáva
  • sůl
  • kmín
  • červená paprika
  • černý mletý pepř
  • máslo
2
2 hodiny

Postup

1

Většího cejna (kolem 50 cm) očistíme, vykucháme a podélně rozřízneme na 2 půlky.

2

Pláty masa nařežeme na 3cm proužky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinu odpočinout.

3

V pánvi rozpálíme máslo, vložíme osušené proužky ryby a hustě posypeme nakrájenou cibulí na plátky.

4

Přidáme také nasekané bylinky, kmín, červenou papriku a pepř a dusíme pod pokličkou 20 minut.

5

Porce ryby na talíři přelijeme šťávou a podáváme s chlebem nebo jiným pečivem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled