Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 12 min
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 10 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem

Candát zapečený s hříbky a smetanou

Marek iRybářství 0 hodnocení
candát Recepty

Pokud budete úspěšní nejen u vody, ale také v lese při sbírání hub, určitě vyzkoušejte candáta zapečeného s hříbky a smetanou. Recept lze využít také na filety z tresky.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 500 až 600 g filetů z candáta
  • 150 g hříbků
  • jedna cibule
  • jeden dl bílého vína
  • jeden dl rybího vývaru (lze vynechat nebo nahradit vývarem z kostí)
  • jeden dl smetany na vaření
  • jednu lžíci strouhaného čedaru
  • máslo
  • citronovou šťávu
  • drcený kmín
  • sůl
  • nať jarní cibulky

Příprava:

Filety z candáta pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet. Porce candáta osušíme, vložíme do zapékací misky, posypeme drceným kmínem, poklademe kousky másla a podlijeme vínem a vývarem. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli, vložíme do trouby a podusíme, až maso změkne.

candát
foto: Dalibor Marounek

V pánvi na másle osmahneme hříbky nakrájené na plátky. Porce ryby posypeme plátky hříbků, přelijeme smetanou, posypeme sýrem a necháme 5 až 7 minut zapéct. Na talíři porce ryby přelijeme omáčkou. Podáváme s vařenými malými brambory polité rozpuštěným máslem a posypané nasekanou petrželkou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled