Pokud budete úspěšní nejen u vody, ale také v lese při sbírání hub, určitě vyzkoušejte candáta zapečeného s hříbky a smetanou. Recept lze využít také na filety z tresky.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 500 až 600 g filetů z candáta
- 150 g hříbků
- jedna cibule
- jeden dl bílého vína
- jeden dl rybího vývaru (lze vynechat nebo nahradit vývarem z kostí)
- jeden dl smetany na vaření
- jednu lžíci strouhaného čedaru
- máslo
- citronovou šťávu
- drcený kmín
- sůl
- nať jarní cibulky
Příprava:
Filety z candáta pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet. Porce candáta osušíme, vložíme do zapékací misky, posypeme drceným kmínem, poklademe kousky másla a podlijeme vínem a vývarem. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli, vložíme do trouby a podusíme, až maso změkne.
V pánvi na másle osmahneme hříbky nakrájené na plátky. Porce ryby posypeme plátky hříbků, přelijeme smetanou, posypeme sýrem a necháme 5 až 7 minut zapéct. Na talíři porce ryby přelijeme omáčkou. Podáváme s vařenými malými brambory polité rozpuštěným máslem a posypané nasekanou petrželkou.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen