Fotografie
Stanislava založil otázku Vybaveni...
před 27 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Ryba 2025...
před 27 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Čím se za bavít...
před 27 dny
Fotografie
Stanislava okomentoval Slimjaro Review...
před 27 dny
Fotografie
tomik.liska@icloud.com dal lajk úlovku od Tomáš...
před 45 dny

Candát zapečený s hříbky a smetanou

Marek iRybářství 0 hodnocení
candát Recepty

Pokud budete úspěšní nejen u vody, ale také v lese při sbírání hub, určitě vyzkoušejte candáta zapečeného s hříbky a smetanou. Recept lze využít také na filety z tresky.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 500 až 600 g filetů z candáta
  • 150 g hříbků
  • jedna cibule
  • jeden dl bílého vína
  • jeden dl rybího vývaru (lze vynechat nebo nahradit vývarem z kostí)
  • jeden dl smetany na vaření
  • jednu lžíci strouhaného čedaru
  • máslo
  • citronovou šťávu
  • drcený kmín
  • sůl
  • nať jarní cibulky

Příprava:

Filety z candáta pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet. Porce candáta osušíme, vložíme do zapékací misky, posypeme drceným kmínem, poklademe kousky másla a podlijeme vínem a vývarem. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli, vložíme do trouby a podusíme, až maso změkne.

candát
foto: Dalibor Marounek

V pánvi na másle osmahneme hříbky nakrájené na plátky. Porce ryby posypeme plátky hříbků, přelijeme smetanou, posypeme sýrem a necháme 5 až 7 minut zapéct. Na talíři porce ryby přelijeme omáčkou. Podáváme s vařenými malými brambory polité rozpuštěným máslem a posypané nasekanou petrželkou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled